Carrière Carriere ladder word leidinggevende in je organisatie gezien en opgemerkt worden je positie innemen leider vrouw leiderschap vrouwelijk

Hogerop willen komen, maar niet om de status of het geld

Gisteren sprak ik Ingrid in onze vierde coachsessie. Toen ik haar de eerste keer ontmoette zie ze: ‘Ik ben helemaal niet zo’n carrièrevrouw die altijd maar hoger op wil’. En dat hoor ik wel vaker in mijn praktijk.

Carrièrevrouwen zijn alleen maar uit op geld en status

‘Wat is het beeld dat jij hebt bij carrièrevrouw’, vroeg ik.

‘Nou, zo’n vrouw die er alles voor over heeft om hoger op te komen, ten koste van haar gezin. Vroeg beginnen, hard werken en laat thuis komen. Die uit is op geld en status en manager achter haar naam wil hebben.’

Dat kwam er toen hartgrondig uit.

Zij wil nieuwe dingen leren en uitgedaagd worden

Dit negatieve beeld van een carrièrevrouw heb ik helemaal niet. Zoals ik Ingrid zag, was zij een vrouw die zich wilde ontwikkelen, nieuwe dingen wilde leren en wilde worden uitgedaagd. En dat was niet meer het geval in haar functie. Ze besefte heel goed dat het enige wat haar nog uitdaging kon geven en wat het weer leuk kon maken, die senior positie met meer verantwoordelijkheden was.

Waarvan ze wist dat ze het kon, dat ze er alles voor in huis had.

Haar moederschap helpt haar in haar carrière

‘Ja maar dan raak ik de balans tussen werk en mijn privéleven kwijt’. Bij enig doorvragen moest ze toegeven dat ze veel efficiënter is geworden in het uitvoeren van haar werk sinds ze kinderen heeft. Al vaker balanceerde ze tussen een ziek kind en haar volle werkagenda en dat ze dan toch nog goed kon blijven presteren op haar werk. Dat was niet makkelijk, maar ze kon het wel.

Ook de manier waarop ze haar gezin runt en hoe ze haar kinderen vertrouwen geeft, neemt ze mee naar het werk. Ingrid heeft, in tegenstelling tot veel mannen, veel sneller door wat er speelt op de werkvloer.

Dat zijn allemaal skills die ze heeft geleerd juist omdát ze een gezin heeft. Dat was voor haar een openbaring.

Ze hoeft niet te kiezen tussen carrière en gezin

Inmiddels weet Ingrid dat haar wereld niet alleen bestaat uit moeder zijn. Dat wist ze al langer, maar nu voelt ze het ook. Ingrid kiest ervoor dat ze én moeder is én zich helemaal in gaat zetten als senior op haar kennisgebied. Want zij heeft iets extra’s te bieden voor haar organisatie.

Zij wordt senior

Nu ze weer op koerst lig om senior te worden in het bedrijf waar ze werkt, zit ze al veel lekkerder in haar vel. Dat merkt ze in het contact met haar kinderen, met haar partner. Haar korte lontje is weer langer geworden en ze haar energie begint weer te stromen.  

Ze koos voor zichzelf en gaat haar doelen realiseren, omdat ze meer voldoening halen uit en genieten van haar werk.

Ze is een leukere moeder

Terugkijkend ziet ze dat ze al een tijdje stil stond in haar ontwikkeling en behoorlijk was ingedut op haar werk. Nu ontwikkelt ze zich weer, naast haar moederschap!

Niet langer sleept ze zich mopperend door haar werkdag en ze voelt zich weer uitgedaagd. Ze komt niet meer chagrijnig thuis en heeft energie over voor quality-time met haar gezin.

Zoals ze zelf zegt maakt het haar een leukere moeder voor haar kinderen. En ze doet zelf wat ze altijd tegen haar kinderen zegt: doe waar je gelukkig van wordt.

Toch een carrièrevrouw (op haar manier)

Wil jij ook weten hoe jij weer uitgedaagd kan worden en promotie maakt zonder dat het ten koste gaat van je gezin? Vraag dan hier een gratis carrièresessie aan.

Ik geef je in deze sessie persoonlijk advies over waar jij vastloopt en laat ik je zien wat jij direct kunt doen om die hogere positie te krijgen én een leuke moeder kan zijn.

Gratis gids

De 3 grootste manieren waarop jij jouw promotie naar leidinggevende saboteert

Je hebt wel wat anders te doen dan het komende jaar te besteden aan het worden gezien als leidinggevende, toch? Download deze gids en ontdek hoe je sneller promitie maakt naar leider van het team.

gids 3 reden waarom jij geen promotie maakt naar leidinggevende