Carrière Carriere ladder word leidinggevende in je organisatie gezien en opgemerkt worden je positie innemen leider vrouw leiderschap vrouwelijk

Mijn date wees me af

Na onze eerste date wees hij me af. En ik klaagde tegen een vriendin dat ik dat zo oneerlijk vond. Na één date! Dan kon hij toch nog helemaal geen goed beeld van me hebben? (Nee, ik ben niet nú op de markt, dit speelt zich jaren geleden af).

Toen sprak mijn vriendin de magische woorden: ‘maar Marjan, hoe heb jij dan laten zien wat hij nog moet zien om wél een goed beeld van je te hebben?’

Ik had hem niet alles laten zien

Ze sloeg natuurlijk de spijker op z’n kop. Want als ik bescheiden ben, of voorzichtig, en nog niet laat zien wie en wat ik nog meer ben, hoe moet hij dan weten dat hij me misschien wél had willen bevorderen tot zijn date, zijn vriendin, zijn partner…?

Net als jij op je werk…

Het is net als op je werk. Als je stilletjes heel goed zit te zijn als ervaren professional op je kennisgebied, maar je laat niet nadrukkelijk zien wat je in huis hebt om die volgende carrièrestap te maken, dan word je niet gehoord en gezien als potentiële kandidaat.

Waar ben je goed in?

Het begint bij hoe jij jezelf ziet. Als jij jezelf voorstelt, wat zeg jij dan zoal over jezelf? Het is dan handig om een aantal van je kwaliteiten te benoemen. Waarmee jij het beeld van jezelf neerzet. Daar heb je een goed zelfbeeld voor nodig.

Met een goed gevoel van eigenwaarde kijk je op een positieve manier naar jezelf. Dat bepaalt mede hoe je denkt en doet in situaties. En dat heeft weer invloed op je werk. Als je denkt dat je ergens goed in bent, worden je prestaties op je werk ook beter.

Vertel het!

Goed presteren, dat kun je, dat weet ik. Dus dan is de vraag: wat laat je daarvan zien aan anderen? Laat jij makkelijk wat van je horen? Denk het niet hè. Als jij zo’n vrouw bent zoals ik ze in mijn praktijk zie, dan kan het zijn dat je soms wat huiverig bent voor het oordeel van anderen. En als je vertelt over je prestaties, dan plaats je er zelf wel alvast de kanttekeningen bij. 

Vrouwen hebben de neiging om hun prestaties minder positief te beschrijven dan mannen. Probeer eens om voor je gevoel op te scheppen. Trap nergens meer op de rem, maak je groter dan je normaal zou doen. Grote kans dat je gesprekspartner nu pas denkt ‘hé, zij is eigenlijk best de moeite waard’. Zoals mijn date destijds gedaan zou hebben, als ik alles van mezelf had durven laten zien.

Vraag hoe je overkomt

En de derde stap die je hebt te nemen als je wilt dat anderen jou opmerken, is dat je er achter komt hoe anderen jou zien. Vraag het anderen. Wat vinden zij van jou? Ben je blij met wat zij je vertellen over jezelf? Wat verast je? Waar heb je een blinde vlek?

Alles wat zij wel van jou zien helpt jou om je eigen beeld aan te scherpen. Als je weet wat zij wel van jou zien en waar je niet zo blij mee bent, kun je positief gaan beïnvloeden. Oké, dat is niet zomaar makkelijk – maar het kán. Ik zie het elke dag in mijn praktijk, als ik weer een vrouw help om die stap naar die andere functie te maken doordat ze erin slaagt om zichzelf beter te presenteren.

Kom je sprankelend over of zien ze je als een muurbloem? Hoe inspirerend communiceer jij? Dat is natuurlijk heel belangrijk als je sturing wilt geven aan je carrière. En wilt dat jij wordt gezien als dé kandidaat voor die andere baan.

Bij mij kwam het goed

Ik deed hetzelfde toen ik nog op de datingmarkt was, na die opmerking van mijn vriendin. Bij volgende dates liet ik zien wat ik waard was. Take it or leave it, maar afgewezen worden omdat die ander niet door had hoe leuk ik was, dát ging me niet meer overkomen!

En het is goed gekomen. Mijn partner en ik zijn nu al weer jaar samen. Ben ik even blij dat ik mezelf anders heb leren presenteren toen!

Wil jij een volgende stap zetten in je carrière? Vraag dan hier een gratis carrièresessie aan.

Ik geef je in deze sessie persoonlijk advies over waar jij vastloopt. En ik laat je zien wat jij direct kunt doen om de volgende stap in je carrière te zetten. 

Gratis gids

De 3 grootste manieren waarop jij jouw promotie naar leidinggevende saboteert

Je hebt wel wat anders te doen dan het komende jaar te besteden aan het worden gezien als leidinggevende, toch? Download deze gids en ontdek hoe je sneller promitie maakt naar leider van het team.

gids 3 reden waarom jij geen promotie maakt naar leidinggevende