Carrière Carriere ladder word leidinggevende in je organisatie gezien en opgemerkt worden je positie innemen leider vrouw leiderschap vrouwelijk

Was valentijn voor jou een frustrerende dag?

‘Valentijn? Valentijn?’ riep je partner door het huis, ‘is het alweer bijna Valentijn?’

Je hebt hem net verteld dat jij het leuk zou vinden om romantisch met z’n tweeën uit eten te gaan. Even lekker tijd voor elkaar hebben.

Maar door de toon waarop hij het zegt, voelde je de bui al hangen.

En, ja hoor, daar had je het

‘Valentijnsdag is stom! Het is het toppunt van een uit Amerika overgewaaide vercommercialiseerde dag. Aan die onzin doe ik niet mee. Kunnen we niet gewoon een andere keer uiteten?’.

Ja natuurlijk kon dat, maar jij wilde het op Valentijnsdag

Jij in een mooie nieuwe jurk en je partner in dat pak waarin je hem zo knap vindt in dat leuke restaurant. Kaarsen op tafel, geweldige gerechten en de tijd nemen voor een goed gesprek. Lekker zonder de kinderen, die zichzelf prima alleen redden. Maar hij wilde niet en je had geen idee hoe je hem nog had moeten overtuigen. Dus zweeg je. Daar ging je droom.

En je herkende dit gevoel

Op je werk probeer je ook zo vaak om aan te geven welke taak jij eigenlijk graag zou willen oppakken, waar jij toe in staat bent. En het wordt niet gezien en niet gehoord.

In het geval van je man durfde je net wat meer. Natuurlijk probeerde je hem nog wel te verleiden. Hoe lang geleden het was dat jullie samen iets hebben gedaan en dat jullie lekker fijne herinneringen kunnen ophalen. Maar het was tevergeefs. Als je partner eenmaal iets in zijn kop heeft, zit het niet in zijn kont. Basta.

Ergens vond je zelf ook wel dat er eigenlijk geen reden of speciale dag zou moeten zijn om je partner te vertellen dat je van hem houdt. Als je dat alleen op Valentijnsdag doet, is het tijd om jezelf eens even goed achter de oren krabben.

Jij vond het dit jaar wel net even nodig om iets speciaals te doen

Net als op je werk waar het ook allemaal een beetje is ingedut. Maar waar je ook niet weet hoe je ze nou moet overtuigen dat het echt tijd is voor wat nieuws.

Is dat herkenbaar? Dacht ik al.

In je werk wil je je gewaardeerd voelen. In je relatie wilde je je gewoon weer even geliefd voelen, aandacht krijgen, bijzonder zijn. Want jullie relatie is een sleur geworden. De diepgang is weg. Met pubers in huis die laat naar bed gaan, valt het niet mee om een rustige romantische avond te hebben samen.

Maar Valentijn ging ‘m niet worden voor jullie

En zo zat je op 14 februari ’s avonds gewoon thuis aan de stamppot met de kinderen. Die jij hebt staan klaarmaken. In je spijkerbroek. Zoals elke dag. Niks bijzonders dus.

En het zure is, dat je buurvrouw Angela elk jaar door haar man wordt uitgenodigd om in een toprestaurant te gaan eten. En als hij thuis komt heeft hij ook nog een enorme bos bloemen van die goeie bloemenzaak voor haar meegenomen. En Angela heeft ook al die promotie gemaakt, zoiets als dat zou jij ook wel willen.

Natuurlijk gun je het haar, maar dat wil jij ook. Maar daar hoefde je niet op te rekenen. Niet met Valentijn niet. Wat zou je je graag door hem gezien en gewaardeerd voelen. En ook op je werk niet, want niemand ziet dat jij dé persoon bent voor die andere positie.

En dat is niet wat je wilt. Jij wilt gezien worden.

En gewaardeerd voor wat je allemaal doet en kan.

En dat kan.

Dus, wil jij weten hoe je wel die andere functie krijgt? Om de absolute shortcut te ontdekken om wél de volgende stap in je carrière te maken?

Download dan hier mijn gratis gids ‘3 Carrière versnellers om hogerop te komen in je carrière’.

Gratis gids

De 3 grootste manieren waarop jij jouw promotie naar leidinggevende saboteert

Je hebt wel wat anders te doen dan het komende jaar te besteden aan het worden gezien als leidinggevende, toch? Download deze gids en ontdek hoe je sneller promitie maakt naar leider van het team.

gids 3 reden waarom jij geen promotie maakt naar leidinggevende